-->

duminică, 4 ianuarie 2015

Chitaristul Jeff Golub s-a stins la 59 de ani

 ~Please hit the "Translate" button for your language~
Source:www.examiner.com
Nota:Va rog sa votati categoria voastra preferata de pe Outlaws Magazine la sondajul din dreapta/Please vote your favourite category from Outlaws Magazine at the poll on the right side of your screen.
 
Jeff Golub,chitaristul jazz care a lucrat cu Rod Stewart,Billy Squier sau Tina Turner s-a stins acum 3 zile la 59 de ani in urma unei forme incurabile de afectiune a creierului,cunoscuta sub numele de “Progressive Supranuclear Palsy”.

Jeff Golub a imbratisat acest instrument la varsta de 12 ani,inspirandu-se de la diferiti artisti,precum Eric Clapton,Jimi Hendrix sau Jeff Beck,indreptandu-se putin mai tarziu in evolutia sa ca muzician si spre Blues,citandu-i pe Muddy Waters,Buddy Guy si Freddie King.
In 1980,Golub s-a mutat la New York unde a inceput sa apara pe scena alaturi de Squier,perioada in care au inregistrat 7 albume.Oricum,cele mai cunoscute aparitii ale lui raman cele alaturi de Tina Turner,Peter Wolf,Bill Evans,Rod Stewart sau Vanessa Williams pentru care a facut “munca de sesiune”,nefiind un membru full-time al trupelor lor.8 ani mai tarziu isi lanseaza albumul de debut,Unspoken Words si cariera sa ia o intorsatura neasteptata cand Rod Stewart il coopteaza in trupa sa,pe postul de chitarist.Golub se simte totusi mult mai atras de ideea de artist solo,asa ca,in 1995 alege sa paraseasca acest proiect,concentradu-si intreaga atentie in acest sens,”atancand” piata muzicala de jazz frontal cu un stil autentic si “transparent”.A lansat impreuna cu grupul sau 4 albume in 2000,2003 si 2007,2013 ;Dangerous Curves,Soul Session,Grand Central si Train Keeps a Rolling.

In 2011,artistul si-a pierdut vederea complet in urma unei operatii nereusite,iar un an mai tarziu,a cazut pe o sina de metrou din New York,fiind impins cativa metri-a scapat,totusi cu rani minore.Pe langa contributia sa muzicala,putem aprecia de asemenea si optimismul cu care a privit lucrurile pana in ultima clipa de viata,ambele accidente mentionate ne facand decat sa ii “imbogateasca” bagajul de cunostiinte sau abilitatile muzicale,spunand pentru pierderea vederii ca il va face un muzician mai bun,toata atentia concentradu-se pe urechi,iar accidentul de la metrou a fost transformat in ultimul sau album,respectiv Train Keeps a Rolling.
Pe 21 Ianuarie va avea loc un concert tribut la New York’s B.B King’s Blues Club & Grill,si toate incasarile se vor duce catre familia chitaristului.

Aveti mai jos melodia mea preferata de pe ultimul sau album si speranta ca de acum inainte,macar pentru o luna sa putem face doar articole-tribut in care sa sarbatorim zilele de nastere.


                    _____________________________________________________
  Luni:Postare libera
Marti:Rubrica muzicala
Miercuri:Postare surpriza(Interviuri,Recenzii,Articole-foto)
Joi:Lista
Vineri:Sex,Drugs and Rock N'Roll sau Behind the Scenes
Sambata:Top
Duminica:Stiri

Monday:Free Style Article
Tuesday:Musical Section
Wednesday:Interview,Review or Photo-article
Thursday:List
Friday:Sex,Drugs and Rock N'Roll or Behind the Scenes
Saturday:Top
Sunday:News

Daca v-a placut ce ati citit,puteti ajuta la cresterea Outlaws Magazine promovand blogul accesand urmatoarele link-uri sau butoanele-gadget din stanga paginii:

You can also support Outlaws Magazine on these pages:

Google+:https://plus.google.com/u/0/b/114645643536966205341/114645643536966205341/posts
Facebook:https://www.facebook.com/outlawsmag
Twitter: https://twitter.com/outlawsmag
Tumblr: https://www.tumblr.com/blog/outlawsmagazine
Pinterest: http://www.pinterest.com/outlawsmag/
Instagram: http://instagram.com/outlawsmag
WeHeartIt: http://weheartit.com/outlawsmag
Ask.fm:http://ask.fm/outlawsmag


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu