-->

duminică, 4 ianuarie 2015

Saptamana 28.12.2014-4.01.2015 in muzica/This week in music;December 28 2014-January 4th 2015

 ~Please hit the "Translate" button for your language~
Nota:Va rog sa votati categoria voastra preferata de pe Outlaws Magazine la sondajul din dreapta/Please vote your favourite category from Outlaws Magazine at the poll on the right side of your screen

In prima sesiune de stiri publicata pe acest blog,vom trece in revista si dezvolta cele mai interesante stiri din muzica din saptamana ce tocmai a trecut.De la Steven Adler si pana la Paul McCartney am reusit,chiar bine,zic eu,sa acoperim cam tot ce s-a intamplat interesant in ultimele 7 zile.

Tish Tone Records lanseaza Randy Rhoads Remembered,Volume 1

Source:www.theaquarian.com
Casa de discuri Tish Tone Records a stabilit lansarea albumului-tribut Randy Rhoads pe 23 Ianuarie 2015.Ideea de album,spune reprezentantul companiei,a venit dupa ce Ozzy Osbourne si Brian Tichy(tobosar Whitsnake) au sustinut in Ianuarie 2014 primul concert din seria RRR(Randy Rhoads Rememberd)pentru a comemora legenda chitaristului.Cum evenimentul a atras un numar mare de artisti,s-au gandit ca ar putea face acelasi lucru si in studio.
Tichy a declarat despre experienta RRR urmatoarele;” The songs are recorded as organically as possible. The drum sounds are real. There are no click tracks. There is no copy and pasting. It’s just real players playing their instruments.
Guitars are plugged into amps and cranked up with a microphone in front of them. Singers are not auto-tuned. In the spirit of how Blizzard Of Ozz and Diary Of A Madman were recorded, Randy Rhoads Remembered Volume 1 was approached the same way.”

Pe album vor aparea un total de 22 de muzicieni,printre care si Sebastian Bach,Tracii Guns,Dave Ellefson sau James LoMenzo.

Paul McCartney se simte coplesit la aflarea vestii ca The Beatles vor fi studiati la orele de istorie
Source:www.paulontherun.blogspot.com
Chiar daca este constient de impactul pe care el si colegii sai de trupa l-au avut in evolutia muzicii asa cum o stim noi pana astazi,Paul McCartney inca este coplesit la gandul ca muzica si progresul lor va putea fi studiat la orele de istorie.
Desi are o relatie controversata cu conceptul de “invatare”,spunand ca este ridicola aparitia sa si a fostilor colegi in programa scolara,considerand ca ai nu au “studiat” niciodata,ci au facut totul dupa ureche,ascultand,si,de asemenea,ca artistii de care au fost ei influentati ar trebui,la randul lor sa fie obiect de studiu,nume ca Little Richard,Chuck Berry sau Fats Domino,Paul apreciazainitiativa si se bucura la gandul ca tinerii vor putea avea "de unde sa aleaga".Si chiar daca este incantat de ideea unul studiu cat mai diversificat,ne avertizeaza totusi sa nu credem ca aceste schimbari vor “transforma elevii in Bob Dylan sau John Lennon,pentru ca nimeni nu stie cum sa faca asta.”

Pe mine una,ma intereseaza mai putin potiunea care sa ma transforme in Bob Dylan,bagaj pe care n-as putea sa-l duc oricum,dar o ora de istorie in care sa vorbim doar de Beatles ar suna al naibii de bine.Parca vad ca uita catalogul exact atunci. 

AC/DC si U2 la Grammy

Source:www.wcsx.com
Chiar daca AC/DC se confrunta momentan cu niste probleme din cauza acuzatiilor de amenintari cu moartea si posesie de droguri ale lui Phil Rudd,povestea merge pe repede inainte mai departe.Tocmai si-au lansat cel de-al 17-lea album si urmeaza sa plece in turneu mondial si,chiar mai bine de atat,s-ar putea sa apara alaturi de U2 la cermonia de decernare a primiilor Grammy in seara de 8 Februarie.

Ce-a dea 57-a editie a premiilor Grammy va incepe la ora 20:00(8 PM) si daca zvonurile se vor materializa,pentru mine,va fi a doua oara in viata cand ma uit la Grammy,dupa momentul lui Pink din 2010.

Accept isi schimba lineup-ul

Source:www.wall.alphacoders.com
Pe viitor,Accept va arata putin diferit dupa ce tobosarul Stefan Schwarzmann si chitaristul Herman Frank au anuntat ca vor pleca din trupa pentru a-si infiinta propriul proiect,Panzer.Anuntul a fost facut printr-un post pe site-ul oficial Accept(www.acceptworldwide.com) prin care vor sa ne asigure ca nu au existat tensiuni de niciun fel ca urmare a deciziei celor doi si ca vor ramane prieteni pe mai departe.
Pana la acest moment nu a fost facuta niciun fel de declratie cu privire la cine i-ar putea inlocui pe cei doi,dar timpul este destul de limitat,avand in vedere ca mai au loc de decizie doar pana in Aprilie cand isi vor incepe turneul mondial pentru promovarea albumului Blind Rage,lansat in August anul trecut.

Zakk Wylde vorbeste despre cooptarea in Pantera

Source:www.visceriummetallum.com
Zakk Wylde si Dimebag Darrell au fost prieteni apropiati inainte de moartea acestuia,fapt care dubleaza atat onoarea cat si presiunea mereu cand vine vorba de cooptarea lui in Pantera-Si a venit de cateva zeci de ori bune in ultimii ani.

Dupa cum a declarat intr-un interviu pe care l-a oferit luna trecuta,Wylde se simte foarte bine alaturi de Rex Brown si Philip Anselmo pe scena si singurul lucru care sta intre el si trupa este o simpla invitate -“I mean,if somebody was to say a reunion,I’d go.”Daca are sa se materializeze,a mai spus acesta,mereu cand v-a urca pe scena alatrui de ei,o va face ca un omagiu adus lui Darrell.
Desi Wylde este mai mult decat receptiv fata de aceasta idee,iar fanii abia asteapta o veste pozitiva,parerile sunt impartite intre membrii trupei,chiar fratele lui Dimebag,Vinnie este cel care spune ca publicul ar trebui sa se resemneze cu gandul ca nu va exista un astfel de moment,Anselmo sustinand de asemenea ca exista anumite “tensiuni” care trebuiesc rezolvate inainte de orice.

                     Piesa nelansata a lui Dimebag Darrell
Source:www.mrzdoinferno.com
De cateva zile,a aparut online o inregistrare pe care Dimebag Darrell canta cu vocea joasa si cu flexari puternice, “Whiskey road,take me home and wash away the pain/Whiskey road,leave me whole and wash me clean again.”,partea instrumentala fiind de inspiratie “Free-bird”,iar caracteristice de baza ale stilului Southern Rock sesizabile rapid.

In perioada de 3 ani de la inregistrarea melodiei(2001)si moartea sa,Dimebag a participat in intreg procesul de creatie a albumului Rebel Meets Rebel,material ce avea sa fie lansat cu doi ani mai tarziu de la incident,”Whiskey Road” nefiind desprinsa doar din acelasi film,dar din aceeasi scena.




PJ Harvey isi va inregistra albumul in fata unui public live

Source:www.harikari.com
Dupa albuml pentru care a castigat un premiu Mercury,Let England Shake,lansat acum 4 ani,PJ Harvey,asa cum o stim si o iubim,vrea sa instaureze o practica mai putin,foarte mult spre deloc,folosita de artisti-sa redefineasca atat notiunea de “album live” cat si “LP” prin viitorul sau material discografic,Recording in Progress care se va desfasura in fata unu public,in timp real.Clasic.

In jurul studioului unde se vor desfasura inregistrarile,va fi instalat un geam prin care publicul poate vedea inauntru,dar trupa nu poate vedea inafara si se pare ca ideea a prins mai mult decat instant,toate cele 3.000 de bilete,fiind vandute in mai putin de 40 de minute.Tocmai urmeaza sa ascultam primul album cu casa inchisa.Rectific,clasic si autentic.

Harvey a spus ca intreaga ideea vrea atat sa aduca publicul larg mai aproape de conceptul de studio,de inregistrare,etapele unui album,munca depusa cat si toate greselile,modificarile,micile detalii care fac in general diferenta,cat si sa o aduca pe ea mai aproape de fani,lasandu-i sa patrunda in cel mai intim moment al unui artist.

Billy Joel,omagiat de Kevin Spacey,Tony Bennett si Boys II Men
Source:www.bbc.co.uk
Vineri,3 Ianuarie,Billy Joel a fost omagiat in cadrul unei ceremonii de gala in cadrul careia a primit premiul Library of Congress’ Gernshwin Prize.

In cadrul ceremoniei,numeroase nume mari ale industriei de entertainment si-au adus aportul la o seara-tribut superba pentru,”the one and only” Piano Man.Kevin Spacey a cantat impreuna cu Joel o varianta a melodiei“Piano Man”,Spacey aratandu-si talentul la muzicuta.Pe scena au mai urcat de asemenea si nume ca LeAnn Rimes,Natalie Maines de la Dixie Chicks,Boys II Men,John Mellencamp cu o versiune acustica pentru “Allentown”,Josh Groban cu “She’s Always a Woman” si Tony Bennett cu “New York State of Mind”.

Joel a declarat in incheiera spectacolului ca se simte extraordinar,acest moment fiind unul definitoriu pentru cariera sa.

DJ Ashba a oferit Happy Meal-uri si cate 100$ catorva persoane fara adapost din Las Vegas

Source:www.loudwire.com
Chitaristul Guns N’Roses/Sixx:A.M si-a facut putin timp inainte de Craciun sa imparta ceva bucurie,mancare si bani catorva persoane fara adapost din suburbia Las Vegas-ului.El impreuna cu fratele sau inarmat cu o camera de filmat,au condus pana la un  McDonalds de unde au cumparat 10 Happy Meal-uri in care au pus cate 100 de dolari,iar apoi s-au indreptat catre o zona unde stiau ca vor gasi cativa oameni nevoiasi.

Da,stiu,nu este o stire “propriu-zisa” si cu siguranta va pregatiti sa scrieti ca asta nu e “caritate”,nu trebuia sa filmeze daca voia sa faca ceva bun si nu atentia provenita in urma gestului.Tind sa cred,totusi,ca intreaga filmare era cu scop uman,educativ,sunt cateva minute fara replicii siropoase,rasete sau “Awww-uri” false pe fundal,cateva minute de pe care nu va scoate bani si care ii demonteaza un 30% din “baiatul rau” care trebuie sa fie,lucru nu tocmai prielnic pentru chitaristul lui Axl Rose.Tin de asemenea sa mentionez ca nu mi-a placut niciodata DJ Ashba,l-am considerat un chitarist mediocru pe scena cu “Guns N’Roses”-in Sixx:A.M mi se pare ceva mai detasat,un chitarist care,in general nu si-a gasit identitatea muzicala si nu stie sa faca show pe scena,dar reactiile pe care le-au avut oamenii si faptul ca si-a rupt din timp sa faca asta,mi s-a parut chiar frumos.La din astea,cat mai multe.



      S-ar putea ca Bono sa nu mai poata canta la chitara

Source:www.flickr.com
Dupa complicatiile aparut in urma operatiei pe care Bono a suferit-o dupa un accident de bicicleta banal pe care l-a avut toamna trecuta,solistul U2 si-ar putea pierde abilitatea de a mai canta la chitara,declarand ca momentan trebuie sa ia mai multe tipuri de calmante pentru a-si ameliora durerile.Acesta si-a informat fanii despre starea sa de sanatate printr-un post publicat pe site-ul oficial U2 prin care recunoaste ca se astepta sa se faca bine mult mai repede,glumind in cadrul aceluiasi text ca,atat trupa cat si oamenii pe care ii ajuta,caritate pentru care a devenit chiar mai celebru decat era(haideti sa vorbim despre teluri in viata acum...),se pot lipsi de calitatile lui si asa mediocre in ale manevrarii acestui instrument.
Oricum ar fi,chiar daca il contrazic in ceea ce spune despre el in postura de chitarist,este dureros pentru un muzician sa-si piarda una din abilitatile artistice.
 
  Steven Adler se intoarce in studio
Source:www.noisecreep.com
Spun din start ca Steven Adler este imi este unul dintre cele mai simpatice personaje din industria muzicala si ca i-am terminat biografia in doua zile si 3 pachete de servetele,deci daca resimtiti un grad mai mare de obiectivitate in orice voi scrie de acum inainte despre el,asta e.

In toamna anului 2014,Steven Adler declara ca este,oficial,“curat” de 9 luni si ca anul 2015 va reprezenta un inceput nou pentru cariera sa.Iar in urma catorva declaratii si a unui Tweet din partea lui Jacob Bunton,am putut descoperii alti 2 membri ai grupului,Jeff Pilson(cunoscut pentru munca sa cu Foreigner si Accept) si Jacob Bunton,solistul acestui proiect.Desi Adler,trupa lor a lansat un material discografic in 2012,Back from The Dead,se pare ca Steven abia atunci facea cunostiinta cu ea si invata cum sa ii dea in cap,intrand intr-un program de dezontoxicare care le-a taiat orice sansa de a promova albumul.Oricum,promite ca de data asta nimic nu-l va mai tine din a face muzica.
____________________________________________________
Luni:Postare libera
Marti:Rubrica muzicala
Miercuri:Postare surpriza(Interviuri,Recenzii,Articole-foto)
Joi:Lista
Vineri:Sex,Drugs and Rock N'Roll sau Behind the Scenes
Sambata:Top
Duminica:Stiri

Monday:Free Style Article
Tuesday:Musical Section
Wednesday:Interview,Review or Photo-article
Thursday:List
Friday:Sex,Drugs and Rock N'Roll or Behind the Scenes
Saturday:Top
Sunday:News

Daca v-a placut ce ati citit,puteti ajuta la cresterea Outlaws Magazine promovand blogul accesand urmatoarele link-uri sau butoanele-gadget din stanga paginii:

You can also support Outlaws Magazine on these pages:

Google+:https://plus.google.com/u/0/b/114645643536966205341/114645643536966205341/posts
Facebook:https://www.facebook.com/outlawsmag
Twitter: https://twitter.com/outlawsmag
Tumblr: https://www.tumblr.com/blog/outlawsmagazine
Pinterest: http://www.pinterest.com/outlawsmag/
Instagram: http://instagram.com/outlawsmag
WeHeartIt: http://weheartit.com/outlawsmag
Ask.fm:http://ask.fm/outlawsmag


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu