-->

vineri, 9 ianuarie 2015

Sex,Drugs and Rock N'Roll:Cum au devenit Beatlesii complici fara voie in unele dintre cele mai odioase crime din istoria recenta/How did The Beatles became unwilling accomplices in some of the most hideous crimes in recent history

~Please hit the "Translate" button for your language~  
 
Nota:Va rog sa votati categoria voastra preferata de pe Outlaws Magazine la sondajul din dreapta/Please vote your favourite category from Outlaws Magazine at the poll on the right side of your screen.
 
Nota**:Acest articol a fost postat pe data de 8 Iulie 2012 pe WarN'Riot ,fostul meu blog in aceeasi categorie,Sex,Drugs and Rock N'Roll.Din motive personale,saptamana asta nu am reusit sa public un articol in premiera si pentru nu a sari peste o zi de postare,am preferat sa ma "imprumut" cu un articol de pe vechiul blog.Probabil voi face un articol mai elaborat pe aceasta tema,sau veti mai vedea acest nume mentionat cu alte ocazii pe acest blog.
Source:www.comicvine.com
Charles Manson a fost(nu a murit,dar este inchis pe viata),unul dintre cei mai fara de sentimente criminali din istorie,fiind numit de catre presa “Fiul Diavolului”.
Nascut in 1934 dintr-o o mama alcoolica si un tata anonim,Charles Milles Manson a avut o copilarie grea si plina de lipsuri,mama lui afland tarziu cine este tatal adevarat al copilului sau,iar in serile pline de alcool,micul Charles ajungea sa fie vandut pe o sticla de whiskey.Femeia a incercat toate metodele pentru a scapa de el.Pana la urma acesta a ajuns la matusa lui,care avea aceleasi probleme.Pentru a nu muri de foame,conditia financiara a familiei fiind una dezastruoasa,Charles s-a apucat de furat,infractiunile minore oprindu-se(pe moment) atunci cand a furat o bicicleta si a fost trimis la un centru pentru baieti din Indiana.Dupa ce a fost violat in repetate randuri de mai multi colegi,acesta a reusit sa scape impreuna cu inca doi dintre ei in 1951 cand avea doar 13 ani.Dupa ce au fost prinsi in California conducand masini furate,au fost trimisi in diferite centre de reeducare.Manson a ajuns in Washington la Scoala Nationala de Reeducare pentru baieti,iar dupa mai multe teste psihologice s-a demonstrat ca IQ’ul sau era mult peste medie,avand capacitatea de a scrie si critica anumite opere si de a-si expune parerea fata de diferite lucruri.Era un copil genial,si cei de la centrul de reeducare si-au dat seama inca dinaintea testelor psihologice,Charles ascundea sub pat diferite scrieri,povestiri sau comentarii asupra unor carti,uneori chiar si desene.In Octombrie ’51,a fost transferat la Natural Bridge Honor Camp unde problemele au aparut din nou cand un supraveghetor l-a surpins pe Manson in timp ce isi sodomiza un coleg,fiind aproape de ai taia gatul cu o lama.
Acesta a fost doar inceputul,ritualul clasic de formare pentru un criminal in serie.Acum Manson avea multe idei de razbunare,pe justitie mai ales,pe mama sa,pe societate si pe USA in general.Si-a facut un plan bine pus la punct,imediat ce s-a vazut liber incepand sa il puna in practica.California avea sa fie dominata de Manson si “familia” sa,un grup de adepti care aveau acelasi scop si credinte ca si el.Totul a inceput in vara anului 1968,cand gruparea ce avea sa intoarca America cu susul in jos incepea sa raspandeasca frica.Planul lor era unul precis:Sa faca un numar considerabil de crime care sa socheze opinia publica iar apoi sa dea vina pe oamenii de culoare pentru a incepe un razboi rasist.

Source:www.gramophoney.com
In adolescenta(si dupa ce a inceput seria de crime),pe langa povestiri si critici literare,Manson compunea,lasand in urma un numar impresionant de partuturi,una dintre acestea,de exemplu,fiind preluata mai tarziu de Guns N’Roses,”Look at your game,girl” de pe The Spaghetti incident?,melodii compusa inca din anii ‘60.Legaturile sale cu muzica nu se opresc aici,insa,Mason fiind prieten cu tobosarul de la The Beach Boys.Dupa ce a iesit din puscarie prima oara,s-a cazat impreuna cu “familia” sa acasa la o femeie,iar pretul pentru sedere a fost niste discuri de aur ale trupei The Beach Boys pe care le-ar fi primit chiar de la Dennis Wilson.
Unul dintre cele mai controversate mit-uri legate de Manson,insa,ramane fanatismul sau pentru Beatlesi,”Helter Skelter”(Manson Scenario) fiind un titlu care a impanzit ziarele din intreg statul.El era convins ca Beatlesii au compus White Album special pentru el,pentru ceea ce avea sa faca,era convins ca in versurile de pe acel album se regaseau citate spuse de el,lucruri pe care el le gandea si ca Beatlesii luptau impreuna cu el impotriva oamenilor de culoare.
Catherine Share,una din adeptele lui Manson a spus:

“When the Beatles’ White Album came out, Charlie listened to it over and over and over and over again. He was quite certain that the Beatles had tapped in to his spirit, the truth — that everything was gonna come down and the black man was going to rise. It wasn’t that Charlie listened to the White Album and started following what he thought the Beatles were saying. It was the other way around. He thought that the Beatles were talking about what he had been expounding for years. Every single song on the White Album, he felt that they were singing about us. The song "Helter Skelter" — he was interpreting that to mean the blacks were gonna go up and the whites were gonna go down.”

Razboiul rasist pe care el voia sa il inceapa devenind in scurt timp “Helter Skelter” denumirea cea mai cunoscuta pentru aceasta miscare.Era convins ca melodia contine “o harta”,o ruta pe care el si “familia” trebuiau sa o urmeze pentru a scapa din Los Angeles,loc unde incepura revoltele dupa ce a anuntat ca razboiul va lua amploare in vara anului 1969.In Iunie ’69,Manson a cazut intr-o stare incerta si pentru el,anuntand un membru din “familie” ca “Helter Skelter e aproape de a incepe”,pe 8 August si-a anuntat familia ca razbiul incepe,in acea noapte avand in loc si prima crima,urmatoare venind  imediat dupa,in noaptea de 9 spre 10 August,unul din membri familiei,sau chiar Manson a scris pe frigiderul casei in care a avut loc masacrul “Helter Skelter”,iar mai multe versuri din melodie au fost scrise cu sange pe podea.Manson le vorbea adeptilor sai despre Beatlesi ca fiind “o parte din sufletul sau” sau “parte din intregul infinit”,unul din membri familiei spunand:

“At that point Charlie’s credibility seemed indisputable. For weeks he had been talking of revolution, prophesying it. We had listened to him rap; we were geared for it – making music to program the young love. Then, from across the Atlantic, the hottest music group in the world substantiates Charlie with an album which is almost blood-curdling in its depiction of violence. It was uncanny.”

Manson a fost inchis alaturi de membri familiei sale in 1969.Charles Manson este inchis pe viata la penitenciarul Corcoran State Prison din California.A aparut din nou in atentia presei cand,in Noiembrie 2014,inchis fiind s-a casatorit la varsta de 80 de ani cu Afton Burton,in varsta de 26 de ani.


___________________________________________________
Luni:Postare libera
Marti:Rubrica muzicala
Miercuri:Postare surpriza(Interviuri,Recenzii,Articole-foto)
Joi:Lista
Vineri:Sex,Drugs and Rock N'Roll sau Behind the Scenes
Sambata:Top
Duminica:Stiri

Monday:Free Style Article
Tuesday:Musical Section
Wednesday:Interview,Review or Photo-article
Thursday:List
Friday:Sex,Drugs and Rock N'Roll or Behind the Scenes
Saturday:Top
Sunday:News

Daca v-a placut ce ati citit,puteti ajuta la cresterea Outlaws Magazine promovand blogul accesand urmatoarele link-uri sau butoanele-gadget din stanga paginii:

You can also support Outlaws Magazine on these pages:

Google+:https://plus.google.com/u/0/b/114645643536966205341/114645643536966205341/posts
Facebook:https://www.facebook.com/outlawsmag
Twitter: https://twitter.com/outlawsmag
Tumblr: https://www.tumblr.com/blog/outlawsmagazine
Pinterest: http://www.pinterest.com/outlawsmag/
Instagram: http://instagram.com/outlawsmag
WeHeartIt: http://weheartit.com/outlawsmag
Ask.fm:http://ask.fm/outlawsmag

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu